خدمات تلفن همراه
احکام تبیان - پاسخ رهبری معظم به سوالات شرعی - بیع نقد و نسیه
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
1592 - خرید کالا به طور نسیه به مدّت یک سال به قیمتی بیشتر، از قیمت نقدی آن چه حکمی دارد؟ و همچنین فروش چکبه قیمتی بیشتر یا کمتر از مبلغ آن برای مدّت معینی چه حکمی دارد؟
ج. خرید و فروش کالا به صورت نسیه به قیمتی بیشتر از قیمت نقد اشکال ندارد و حکم خرید و فروش چک در مسأله 0591ذکر شده است.
1593 - اگر فروشنده ماشینی بگوید که قیمت نقدی آن، این مقدار است و قیمت قسطی ده ماهه آن فلان مقدار است ومشتری هم گمان کند که آن مقدار زیادی در فروش قسطی، سود پول آن در مدّت ده ماه است و بر همین اساس معامله صورتبگیرد، با توجه به آن چه در ذهن مشتری خطور کرده که مقدار اضافه بر قیمت نقد را به عنوان سود پول می پردازد و معامله ربویاست، آیا اساساً معامله، ربوی و باطل محسوب نمی شود؟
ج. این معامله در صورتی که به صورت نسیه باشد و پول آن به طور اقساط پرداخت شود، اشکال ندارد و این قبیل معاملات،ربوی محسوب نمی شوند .
1594 - در عقد بیعی برای ثمن و مثمن به این نحو مدّت ذکر شده است که پرداخت ثمن به نحو اقساط معینی در طول یکسال صورت بگیرد و کالا هم بعد از گذشت یک سال از پرداخت اولین قسط آن توسط مشتری، به او تحویل داده شود، در صورتیکه پرداخت قسط اول آن به مقدار زیادی از موعد مقرّر به تأخیر افتاده باشد، آیا فروشنده، خیار تأخیر دارد؟
ج. در مفروض سؤال که معامله به صورت بیع سلم است ثمن باید هنگام عقد بیع نقد باشد و الا بیع از اساس باطل است .
1595 - در صورتی که پرداخت قسط اول ثمن از وقت متعارف خود به تأخیر بیفتد، آیا با آن که معامله مهلت معینی نداشته وشرط خیار هم در صورت تأخیر در پرداخت ثمن برای فروشنده ذکر نشده باشد، به مجرّد تأخیر مذکور برای او خیار ثابت می شودیا خیر؟
ج. باید در بیع نسیه، مهلت پرداخت ثمن معین شود، بنا بر این اگر بدون معین کردن مهلت اقساط ثمن، بیع نسیه صورتبگیرد از اساس باطل است، ولی اگر زمان پرداخت معین شود و مشتری پرداخت آن را از موعد مقرّر به تأخیر بیندازد، مجرّد اینتأخیر موجب ثبوت خیار برای فروشنده نمی شود .
1596 - یک مؤسسه فنّی در زمینی ساخته شده به این شرط که وزارت آموزش و پرورش پول آن را به صاحبانش بپردازد، ولیآن وزارتخانه بعد از اتمام ساختمان مؤسسه از پرداخت پول زمین به صاحبان آن خودداری می کند، صاحبان زمین هم بعد از آناعلام کردند که رضایت به این عمل ندارند و ساختمان را غصبی می دانند و نماز در آن باطل است، این مسأله چه حکمی دارد؟
ج. بعد از آن که صاحبان زمین با تحویل دادن آن برای ساخت مؤسسه موافقت کردند و به این شرط که پول آن را از وزارتآموزش و پرورش بگیرند به وزارتخانه مزبور واگذار نمودند، دیگر حقّی در آن ندارند و زمین مزبور غصبی نیست، بله آنان حقدارند پول زمین را از وزارت آموزش و پرورش مطالبه کنند و بر این اساس تحصیل کردن و نماز خواندن در آن ساختمان شرعاًاشکال ندارد و منوط به رضایت صاحبان قبلی زمین نیست.
مراثی (نوحه) توسط حاج حسن خلج بمناسبت محرم الحرام درباره حضرت علی اکبر ع از سایت راسخون با عنوان شب هشتم محرم 95 : روضه حضرت علی اکبر علیه السلام
ادعیه (دعاخوانی) توسط حاج سعید حدادیان درباره دعای مجیر از سایت عقیق با عنوان دعای مجیر
سخنرانی توسط مرحوم کافی درباره دین از سایت راسخون با عنوان عابد و شیطان-لیلی و مجنون1
تلاوت توسط استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد درباره 69 - حاقه از سایت الکعبه با عنوان الحاقة (2)
مناجات توسط حاج میثم مطیعی بمناسبت رمضان المبارک از سایت راسخون با عنوان حاج میثم مطیعی - سال 1395 - شب ششم ماه مبارک رمضان - شرمندهام « یا غافرَ الذَّنب » (مناجات با خدا)
اذان توسط استاد کامل یوسف البهتیمی از سایت تبیان با عنوان گلبانگ اذان
مدایح (به شادی ) توسط حاج حسن خلج بمناسبت رجب المرجب درباره حضرت علی اصغر ع از سایت تبیان با عنوان شمیم کوثر
ندبه انتظار توسط حاج سید مهدی میرداماد بمناسبت محرم الحرام درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت راسخون با عنوان حاج سید مهدی میرداماد - شب دوم محرم 96 - شبهای بی قراری چشمم سحر نشد (مناجات)
ترتیل توسط سید رمضان درباره 100 - عادیات از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره عادیات - حفص از عاصم
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی مظاهری درباره دین از سایت راسخون با عنوان ضمان در مرض موت
کتاب صوتی توسط امام خمینی (ره) از سایت راسخون با عنوان کتاب صوتی چهل حدیث امام خمینی ره - حدیث شماره 01
کلیپ سخنان توسط حجت الاسلام و المسلمین پناهیان درباره دین از سایت راسخون با عنوان مجهز شوید به اسلحه های جنگ نامنظم
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 170,814,851