خدمات تلفن همراه
احکام شرعی - احکام حج - تطابق با فتوای آیت الله العظمی خویی
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
تطابق با فتوای
آیت الله العظمی امام خمینی
آیت الله العظمی گلپایگانی
آیت الله العظمی خویی
آیت الله العظمی اراکی
آیت الله العظمی سیستانی
آیت الله العظمی مکارم
آیت الله العظمی فاضل
آیت الله العظمی صافی
آیت الله العظمی بهجت
2036 - حج : زیارت کردن خانه خدا و انجام اعمالی است که دستور داده اند در آن جا بجا آورده شود، و در تمام عمر بر کسی که این شرایط را دارا باشد یک مرتبه واجب می شود: اول : آنکه بالغ باشد. دوم : آنکه عاقل و آزاد باشد. سوم : به واسطه رفتن به حج مجبور نشود که کار حرامی را که اهمیتش در شرع از حج بیشتراست انجام دهد یا عمل واجبی را که از حج مهمتر است ترک نماید. چهارم : آنکه مستطیع باشد، و مستطیع بودن به چند چیز است : اول : آنکه توشه راه و چیزهایی راکه بر حسب حالش در سفر به آن محتاج است و در کتابهای مفصل گفته شده ، داراباشد، و نیز مرکب سواری یا مالی که بتواند آنها را تهیه کند داشته باشد. دوم :سلامت مزاج و توانایی آن را داشته باشد که بتواند مکه رود و حج را بجا آورد.سوم : در راه مانعی از رفتن نباشد و اگر راه بسته باشد یا انسان بترسد که در راه جان یا عرض او از بین برود، یا مال او را ببرند، حج بر او واجب نیست ، ولی اگراز راه دیگری بتواند برود، اگرچه دورتر باشد در صورتی که مشقت زیاد نداشته باشدو خیلی غیر متعارف نباشد، باید از آن راه برود. چهارم : به قدر بجا آوردن اعمال حج وقت داشته باشد. پنجم : مخارج کسانی را که خرجی آنان بر او واجب است مثل زن و بچه و مخارج کسانی را که مردم خرجی دادن به آنها را لازم می دانند داشته باشد.ششم : بعد از برگشتن ، کسب یا زراعت یا عایدی ملک یا راه دیگری برای معاش خودداشته باشد که مجبور نشود به زحمت زندگی کند
2037 - کسی که بدون خانه ملکی رفع احتیاجش نمی شود، وقتی حج بر اوواجب است که پول خانه را هم داشته باشد.
2038 - زنی که می تواند مکه برود اگر بعد از برگشتن ، از خودش مال نداشته باشدو شوهرش هم مثلا فقیر باشد و خرجی او را ندهد و ناچار شود که به سختی زندگی کند، حج بر او واجب نیست .
2039 - اگر کسی توشه راه و مرکب سواری نداشته باشد و دیگری به او بگویدحج برو، من خرج تو و عیالات تو را در موقعی که در سفر حج هستی می دهم ، درصورتی که اطمینان داشته باشد که خرج او را می دهد، حج بر او واجب می شود.
2040 - اگر خرجی رفتن و برگشتن و خرجی عیالات کسی را در مدتی که مکه می رودو برمی گردد به او ببخشند و با او شرط کنند که حج کند، ( و او قبول نمايد، حج بر او واجب مي شود، اگر چه قرض داشته باشد و درموقع برگشتن هم مالي كه بتواند با آن زندگي كند نداشته باشد.) اگر چه قرض داشته باشدو در موقع برگشتن هم مالی که بتواند با آن زندگی کند نداشته باشد باید قبول نماید و حج بر او واجب می شود.
2041 - اگر مخارج رفتن و برگشتن و مخارج عیالات کسی را در مدتی که مکه می رودو برمی گردد به او بدهند و بگویند حج برو، ولی ملک او نکنند ( حج بر او واجب مي شود.) در صورتی که اطمینان داشته باشد که از او پس نمی گیرند، حج بر او واجب می شود.
2042 - اگر مقداری مال که برای حج کافی است به کسی بدهند و با او شرط کنندکه در راه مکه خدمت کسی که مال را داده بنماید، حج بر او واجب نمی شود.
2043 - اگر مقداری مال به کسی بدهند و حج بر او واجب شود، چنانچه حج نماید، هرچند بعدا مالی از خود پیدا کند دیگر حج بر او واجب نیست .
2044 - اگر برای تجارت مثلا تا جده برود و مالی به دست آورد که اگر بخواهد ازآنجا به مکه رود مستطیع باشد باید حج کند، و در صورتی که حج نماید اگر چه بعدامالی پیدا کند که بتواند از وطن خود به مکه رود دیگر حج بر او واجب نیست .
2045 - اگر انسان اجیر شود که ( كه مباشرتا از طرف كسي ديگر حج كند...) از طرف کسی دیگر حج کند، چنانچه خودش نتواند برود و بخواهد دیگری را از طرف خودش بفرستد باید از کسی که او را اجیرکرده اجازه بگیرد.
2046 - اگر کسی مستطیع شود و مکه نرود و فقیر شود باید اگر چه به زحمت باشد بعدا حج کند، و اگر به هیچ قسم نتواند حج برود، چنانچه کسی او را برای حج اجیر کند باید به مکه رود و حج کسی را که برای او اجیر شده بجا آورد و تا سال بعد در مکه بماند و برای خود حج نماید، ولی اگر ممکن باشد که اجیر شود و اجرت رانقد بگیرد و کسی که او را اجیر کرده راضی شود که حج او در سال بعد بجا آورده شود، باید سال اول برای خود و سال بعد برای کسی که اجیر شده حج نماید.
2047 - اگر در سال اولی که مستطیع شده به مکه رود و در وقت معینی که دستور داده اند به عرفات و مشعرالحرام نرسد، چنانچه در سالهای بعد مستطیع نباشدحج بر او واجب نیست ، ولی اگر از سالهای پیش مستطیع بوده و نرفته اگر چه به زحمت باشد باید حج کند.
2048 - اگر در سال اولی که مستطیع شده حج نکند و بعد به واسطه پیری یا مرض وناتوانی نتواند حج نماید و ناامید باشد از این که بعدا خودش حج کند باید دیگری را از طرف خود بفرستد، ( بلكه اگر نااميد هم نباشد احتياط واجب آن است كه اجير بگيرد، و درصورتي كه بعدا قدرت پيدا كرد خودش نيز حج نمايد، و همچنين است اگر در سال اولي كه به قدر رفتن حج مال پيدا كرده به واسطه پيري يا مرض يا ناتواني نتواندحج كند و نااميد از توانايي خود باشد، و در تمام اين صور بنابر احتياط واجب چنانچه منوب عنه مرد باشد بايد نايب صروره باشد، يعني كسي كه اولين مرتبه حج رفتن او باشد.) بلکه اگر در سال اولی که به قدر رفتن حج مال پیداکرده به واسطه پیری یا مرض یا ناتوانی نتواند حج کند، احتیاط مستحب آن است کسی را از طرف خود بفرستد که حج نماید.
2049 - کسی که از طرف دیگری برای حج اجیر شده باید طواف نساء را از طرف او( بجا آورد. و اگر بجا نياورد، زن بر آن اجير حرام مي شود.) یا به نیت ما فی الذمه بجا آورد. و اگر بجا نیاورد، زن بر آن اجیر حرام می شود.
2050 - ( چون اين مسأله در رساله آيةالله خويي اشكال چاپي داشت ، مسأله 333مناسك حج ايشان را مي آوريم : هرگاه فراموش كرد نماز طواف را بخواند و سعي نمودو بعد از سعي يادش آمد كه نماز طواف را نخوانده ، فورا نماز طواف را بخواند،و اعاده سعي واجب نيست ، اگر چه احوط است ، و چنانچه در اثناي سعي يادش بيايد،سعي را بريده و نماز طواف را در جاهايي كه گفته شد بجا آورد، سپس سعي را ازجايي كه بريده تمام نمايد، و چنانچه بعد از بيرون رفتن از مكه يادش بيايد كه نماز طواف را نخوانده ، بايستي به مكه برگشته و نماز را در جاهايي كه گفته شد بجاآورد، و در صورتي كه نتواند به مكه برگردد هر جا كه يادش آمد بجا آورد. بلي ، اگربتواند به حرم برگردد احوط و اولي اين است كه برگشته و نماز را در حرم بجا آورد،و حكم كسي كه نماز طواف را به جهت ناداني ترك كرده حكم كسي است كه فراموشش كرده ، و فرقي بين جاهل قاصر و مقصر در اين جا نيست .) اگر طواف نساء را درست بجا نیاورد یا فراموش کند چنانچه دربین راه یا بعد از مراجعت به وطن یادش بیاید باید در صورت امکان دوباره برگرددو آن را انجام دهد، و در صورت عدم تمکن از بازگشت خودش ، دیگری را برای انجام آن نایب بگیرد تا زن بر او حلال باشد.
مراثی (نوحه) توسط حاج مهدی اکبری بمناسبت محرم الحرام درباره حضرت ابوالفضل ع از سایت تبیان با عنوان ز جا خیز ای علمدار رشیدم
ادعیه (دعاخوانی) توسط حاج محسن فرهمند آزاد درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از سایت شهید آوینی با عنوان زیارت حضرت زهرا س
سخنرانی توسط حجت الاسلام و المسلمین فاطمی نیا بمناسبت محرم الحرام درباره امام حسین علیه السلام از سایت راسخون با عنوان علم و عقل در نهضت سید الشهدا علیه السلام -محرم 1394 - جلسه ششم
مناجات توسط حاج سعید حدادیان از سایت عقیق با عنوان مناجات با خدا
اذان توسط استاد کریم منصوری از سایت تبیان با عنوان گلبانک اذان
تلاوت توسط استاد سید متولی عبد العال درباره 14 - ابراهیم از سایت الکعبه با عنوان إبراهیم والقدر من لبنان 1954
مدایح (به شادی ) توسط حاج عبدالرضا هلالی بمناسبت جمادی الاول درباره حضرت زینب س از سایت شهید آوینی با عنوان اگه بدم،اگه بی حیام، اگه نمونده راهی برام
ترتیل توسط شیخ طارق عبدالغنی دعوب درباره 114 - ناس از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره ناس - حفص از عاصم
ندبه انتظار توسط حاج سید مهدی میرداماد بمناسبت شعبان المعظم درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت شهید آوینی با عنوان دلی دارم پر از غصه پر از غم
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی جوادی آملی درباره 2 - بقره از سایت راسخون با عنوان سوره ی بقره آیات 24 تا 25 -1
کتاب صوتی توسط حجت الاسلام و المسلمین علی ملکی از سایت پی سی دانلود با عنوان ترجمه شنیداری قرآن کریم - ویژه جوانان و نوجوانان - علی ملکی - سوره الحاقه
کلیپ سخنان توسط استاد رائفی پور درباره جامعه از سایت فاراقلیط با عنوان از کشتی نوح تا کشتی حسین علیه السلام – قسمت دوم
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 172,354,175