خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام طهارت/ - مطهرات/ - زمین - تطابق با فتوای آیت الله العظمی صافی

183 - زمین با سه شرط، کف پا و ته کفش نجس را پاک می کند: اول : آنکه زمین پاک باشد. دوم : آنکه خشک باشد. سوم : آنکه اگر عین نجس مثل خون و بول ، یامتنجس مثل گلی که نجس شده در کف پا و ته کفش باشد، به واسطه راه رفتن یامالیدن پا به زمین برطرف شود. و نیز زمین باید خاک یا سنگ ( و مانند اينها باشد و با راه رفتن روي فرش و حصير و سبزه كف پا و ته كفش نجس ، پاك نمي شود. و بنابر احتياط لازم با راه رفتن بر زميني كه مفروش به آجر يا چوب يا گچ يا قير باشد نيز، پاك نمي شود.) یا آجرفرش و مانند اینها باشد، و با راه رفتن روی فرش و حصیر و سبزه ، کف پا و ته کفش نجس پاک نمی شود. و اگر به واسطه غیر راه رفتن نجس شده باشد، پاک شدنش به واسطه راه رفتن اشکال دارد. ( منظور آيةالله صافي گلپايگاني اين است كه اگر كف پا و ته كف كفش به واسطه غير راه رفتن روي زمين نجس ، نجس شود، بايد بنابر احوط براي تطهير آن به راه رفتن روي زمين اكتفا نكند. (توضيح : نظر آيةالله صافي گلپايگاني طبق هدايةالعباد، مسأله 603 نوشته شده است .))

184 - پاک شدن کف پا و ته کفش نجس ، به واسطه راه رفتن روی آسفالت وروی زمینی که با چوب فرش شده ، محل اشکال است . ( پايان مسأله در رساله آيةالله صافي گلپايگاني .) بلکه پاک نشدن اقوی است .

185 - برای پاک شدن کف پا و ته کفش ، بهتر است پانزده قدم یا بیشتر راه بروند، اگر چه به کمتر از پانزده قدم یا مالیدن پا به زمین ، نجاست برطرف شود.

186 - لازم نیست کف پا و ته کفش نجس ، تر باشد. بلکه اگر خشک هم باشد به راه رفتن پاک می شود.

187 - بعد از آنکه کف پا و ته کفش نجس به راه رفتن پاک شد، مقداری ازاطراف آن هم که معمولا به گل آلوده می شود، ( پاك مي گردد.) اگر زمین یا خاک به آن اطراف برسد، پاک می گردد.

188 - کسی که با دست و زانو راه می رود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود،( با راه رفتن پاك مي گردد و همچنين است ته عصا و پاي مصنوعي و نعل چهارپايان .) پاک شدن دست و زانوی او به وسیله راه رفتن ، محل اشکال است . و همچنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و درشکه و مانند اینها.

189 - اگر بعد از راه رفتن ( بو يا رنگ يا ذره هاي كوچكي از نجاست كه ديده نمي شود در كف پا يا ته كفش بماند اشكال ندارد، اگر چه احتياط مستحب آن است كه به قدري راه بروند كه آنها هم برطرف شوند.) ذره های کوچکی از نجاست که دیده نمی شود درکف پا یا ته کفش پا بماند، باید آن ذره ها را هم برطرف کرد، ولی باقی بودن بو و رنگ اشکال ندارد.

190 - توی کفش و مقداری از کف پا که به زمین نمی رسد به واسطه راه رفتن پاک نمی شود، و پاک شدن کف جوراب به واسطه راه رفتن ، محل اشکال است . ( پايان مسأله در رساله آيةالله صافي گلپايگاني .)ولی اگر کف جوراب از پوست باشد، به وسیله راه رفتن پاک می شود.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 172,364,791